Ovdje ćete pronaći informacije i materijale koji će vam pomoći da uspješno organizirate svoju vlastitu projekciju filma “Ivanova igra”. A možda vam se pridruži i sam Ivan Gudelj, eventualno u društvu redatelja filma… 

Pozivamo vas da organizirate vlastitu projekciju u lokalnoj kino dvorani, domu kulture, udruzi, školi,

fakultetu, sportskom klubu, ili nekom drugom prostoru. 

 

Mi ćemo vam osigurati kopiju filma u adekvatnom tehničkom formatu, te sva autorska i druga prava za održavanje javne projekcije. Ostalo je na vama, a mi ćemo vas podržati sa svim dostupnim materijalima i savjetima za uspješnu projekciju.

 

Cijena za prikazivanje filma varira od 200 kn do 1.000 kn, ovisno od veličine dvorane i broja potencijalnih gledatelja. 

 

Kontakt za projekciju: tzaya@gralfilm.com

Kratka informacija o filmu:
“Ivanova igra” je dokumentarac koji prikazuje dramatični život jednog od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena i najmlađeg kapetana reprezentacije Jugoslavije - Ivana Gudelja. Riječ je o biografskom portretu u kojemu pratimo uspon, pad i katarzu koja donosi promjenu i konačnu pobjedu. Film prati Ivanov meteorski uspon i tragični prekid karijere na vrhuncu slave, te priča priču o tome kako se Ivan uspio izdići iznad teške bolesti (Hepatitis B) i životnih nedaća koje su ga snašle. Film nameće slijedeća pitanja: kako nastaviti život kad vam se cijeli svijet sruši kao kula od karata? ; kako se u toj situaciji boriti sam sa sobom? ; kako preokrenuti rezultat u već izgubljenoj utakmici? ; ima li života poslije nogometa?
Radi se o vrlo zahtjevnom filmskom projektu sa obiljem biografske građe, filmske dokumentacije, živih svjedoka i nadasve prebogatog osobnog iskustva glavnog aktera filma Ivana Gudelja. Osim praćenja Ivana Gudelja kao glavnog protagonista filma, snimili smo scene sa brojnim igračima s kojima je Ivan igrao u Hajduku (Jurica Jerković, Vilson Džoni, Ivan Buljan, Ivica Šurjak, Zlatko Vujović, Zoran Vulić, Blaž Slišković, Stjepan Deverić…), zatim s onima koji su bili Ivanovi suparnici, a kasnije postali njegovi prijatelji (Predrag Mijatović, Pižon Petrović, Dejan Savičević, Miloš Drizić, Mitar Mrkela…), s onima koji su ga vodili kao treneri i onima koji su ga željeli dovesti u svoj klub (Stanko Poklepović, Sergije Krešić, Ćiro Blažević...), s onima kojima je bio uzor i idol u nogometnim počecima (Zvonimir Boban), s onima koje je kasnije vodio u mlađim uzrastima kao trener i za čiju je karijeru dobrim dijelom zaslužan (Darijo Srna, Andrej Kramarić, Milan Badelj…), s Ivanovim prvim trenerom iz NK Mračaja iz Runovića (Marinko Boban), s novinarima i foto reporterima koji su ga pratili i obožavali (Edo Pezzi, Zdravko Reić, Milojko Pantić, Miša Stojanović, Dragiša Kovačević, Miroslav Rede, Anton Samovojska, Zlatko Ivulić…), s onima s kojima se Ivan danas zajednički bori protiv hepatitisa u europskoj udruzi Hepatos i radi na prevenciji te opasne bolesti kod djece i mladih (Dr. Tatjana Reić), sa dječacima i djevojčicama koje Ivan danas obilazi po malim dalmatinskim mjestima i otocima kao instruktor HNS-a i uči ih prve nogometne korake, s navijačima Hajduka s kojima je kasnije postao prijatelj i koji su mu ostali vjerni sve do danas, s Ivanovim kćerima Ivanom i Đanom, sa Ivanovim krugom bliskih prijatelja koji mu nisu okrenuli leđa kada se razbolio i "prestao biti slavan”, kada je svima konačno postalo jasno da neće biti ništa od očekivanog transfera u Real Madrid…

Nekoliko riječi autora filma:
"Već sam se u nekoliko dokumentarnih filmova bavio sportskim temama i sportašima, ali uglavnom iz psihosocijalne perspektive. Oduvijek me zanimaju više socijalni, intimni i psihološki aspekti sporta, negoli oni fizički koji su strogo mjerljivi i natjecateljski. Sport je borba, a borba je život, što se najbolje vidi u priči o životu Ivana Gudelja, čovjeka koji se odlučio boriti da bude najbolji, da bude pobjednik, da bi se na kraju morao boriti da preživi, održi svoju obitelj i unatoč svim životnim porazima i osobnim tragedijama, da nastavi sa životom ostvarivši tako svoju najveću pobjedu. Ivan Gudelj svojom disciplinom i upornošću danas može biti primjer mladim sportašima, ali i mnogim drugima. 
Volim i poštujem Ivana, jer je neobično hrabar i iz dana u dan se bori da bude bolji i sretniji čovjek, nakon svih godina provedenih u teškoj bolesti, a odnedavno i u odvojenosti od vlastite žene koja je prerano umrla, ostavivši ga sa dvije kćeri. Od Ivana sam naučio mnogo toga. Nagnao me da razmislim o vlastitom životu, ciljevima i pobjedama koje želim osvariti, te o tome postoje li bilo kakve granice, izuzev onih koje si postavljamo sami."
Tomislav Žaja, redatelj